Foorumin säännöt

Foorumin säännöt

ViestiKirjoittaja Administrator » 14.02.2012 16:42

Foormi on tarkoitettu vain jäsenistön käyttöön. 29.12.2017 avoin kaikille, vaatii rekisteröitymisen ja ylläpito hyväksyy käyttäjät
Rekisteröityminen omalla nimellä. (etunimisukunimi) kaikki yhteen ei välilyöntejä.
Rekisteröitymällä hyväksyt foorumin yleiset säännöt. Lue ne siis huolella, jotta tiedät mihin sitoudut.

Foorumin kirjoituksia ei saa kopioida muualle ilman ko tekstin kirjoittajan lupaa.


Foorumin säännöt
Foorumin käyttäjätunnus on henkilökohtainen, eli tunnusta ei saa luovuttaa muiden henkilöiden käyttöön. Mikäli samalla tietokoneella on useampia käyttäjiä, automaattista sisäänkirjautumista ei tulisi käyttää. Tiimitunnukset ovat sallittuja ainoastaan ylläpidon käytössä. Kullakin käyttäjällä saa olla vain yksi tunnus. Uuden tunnuksen luominen samalla sähköpostiosoitteella on estetty.

Väärinkäytöstä seuraa aina käyttäjätunnuksen sulkeminen.
Moderaattoreilla ja ylläpidolla on oikeus poistaa, muokata ja/tai lukita viestejä tai keskusteluita mikäli ne ovat sääntöjen vastaisia, muuten asiattomia, loukkaavia tai niiden katsotaan huonontavan foorumin ilmapiiriä. Viime kädessä ylläpitäjä voi poistaa käyttäjän kokonaan. Ylläpito varaa oikeuden muokata tai poistaa myös muita viestejä tarpeen vaatiessa. Jokainen käyttäjä on velvollinen ilmoittamaan havaitsemastaan sääntöjen vastaisesta käytöksestä moderaattoreille/ylläpidolle.

1. Kunnioita muita ihmisiä
- Noudata yleistä netikettia. Älä hyökkää muita käyttäjiä vastaan kuvailemalla tämän henkilökohtaisia ominaisuuksia. Älä myöskään kuvaile ryhmien tai tietynlaisten ihmisten ominaisuuksia, sillä ne voidaan tulkita viittaavan toiseen käyttäjään.
- Yksityisten ihmisten sekä yksittäisten kasvattajien toiminnasta keskusteleminen on kiellettyä . Asian vatvominen ja nimen mustamaalaaminen ei paranna oloja, ja pahimmassa tapauksessa kyseisen tahon maine kärsii täysin syyttä. Mikäli kritiikkiin on tarvetta, anna se reilusti suoraan kohteelle, älä herjaa julkisesti.
- Muiden keskustelufoorumien tai sivustojen arvostelu ja kritisointi on kielletty tällä palstalla, kuten myös muissa foorumeissa käytyjen keskustelujen vatvominen.

2. Asiallinen kirjoitustyyli
- Kirjoita asiallisesti käyttäen hyvää yleiskieltä. Slangisanojen ja paikallisten murteiden käyttö voi vaikeuttaa tekstin ymmärtämistä.
- ÄLÄ HUUDA!!! äläkä kuiskaa.
- Älä kiroile tai käytä rumaa kieltä. Kirosanoilla täytetyt tai muuten tahdittomat viestit poistetaan poikkeuksetta.

3. Kirjoita asiasta
- Kirjoita asiasta, älä ihmisistä. Poistamme välittömästi kaikki herjaavat tai asiattomat viestit koskien ketä tahansa henkilöä.
- Jos et kykene vastaamaan viestiin asiallisesti, älä vastaa ollenkaan. Yleensä on parempi ohittaa ärsyttävä kysymys ja antaa toisten vastata siihen.
- Älä kirjoita turhia tai ylilyhyitä viestejä. Jos sinulla ei ole mitään uutta sanottavaa aiheeseen, ole hiljaa. Myös esim. kirjoitusvirheistä huomauttelu on turhaa. Voit tehdä molemmat yksityisviesteillä.
- Pysy aiheessa josta keskustellaan!

4. Uuden keskusten aloittaminen
- Valitse alue huolellisesti ennen uuden keskustelun aloittamista
- Tarkista, ettei samasta aiheesta ole kirjoitettu aikaisemmin. Jos aiheesta keskustellaan jo muualla, olisi hyvä, jos sinäkin kirjoittaisit samassa paikassa muiden kanssa.
- Jos keskustelu rönsyilee pois aiheesta, ilmoita asiasta moderaattoreille esim. "ilmoita asiaton viesti"-nappia käyttäen ja/tai aloita uusi aihe jossa keskustelua voi jatkaa.
- Keskustelu yhdestä aiheesta tulisi pyrkiä käymään saman otsikon alla. Moderaattorit voivat tarvittaessa muuttaa otsikkoa vastaamaan aihetta tai jakaa ketjun useammaksi osakseen.

Otsikoi viestisi harkitusti
- Otsikossa tulisi näkyä keskustelun aihe
- Tee otsikosta kiinnostava. Aiheen otsikon tulee kuvata viestin sisältöä parhaalla mahdollisella tavalla.
- Aloita otsikko isolla alkukirjaimella ja käytä vain harkitusti huuto- ja kysymysmerkkejä.

5. Allekirjoitukset
- Allekirjoituksen sisällön tulee olla asiallinen ja foorumin sääntöjä kunnioittava.

6. Hahmokuvat ja hymiöt

- Käytä hymiöitä harkiten. Älä vastaa viestiin pelkällä hymiöllä tai käytä viestissäsi turhan montaa hymiöitä.

- 1. rikkomus --> huomatus moderaattorilta (törkeissä rikkomuksissa voidaan antaa suoraan varoitus)
- 2. ja 3. rikkomus --> varoitus moderaattorilta
- 4. rikkomus --> kahden viikon tai pidempiaikainen banni (=porttikielto) ylläpitäjältä Pahimmissa rikkomuksissa sivuston ylläpito voi antaa käyttäjälle bannin heti ja päätöstään perustelematta.

Ylläpito pitää oikeuden muokata keskustelun sääntöjä ja ohjeita. Sääntöjä päivitetään aina tarpeen vaatiessa.
Administrator
Ylläpitäjä
 
Viestit: 88
Liittynyt: 08.02.2012 09:35

Re: Foorumin säännöt

ViestiKirjoittaja Administrator » 26.02.2014 09:19

Huom säännöt on luotu noudatettavaksi eikä tunnusta vahvisteta mikäli käyttäjänimi ei täytä ehtoja
Administrator
Ylläpitäjä
 
Viestit: 88
Liittynyt: 08.02.2012 09:35


Paluu Säännöt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron